Përbërësit
3 petë | |
500 gr spinaq | |
1 qepë | |
1 lugë të gjellës salcë | |
kripë | |
Biber i zi | |
PËR SOS | |
1 gotë jogurt | |
gjysmë gote vaj vegjetal | |
1 gotë të çajit qumësht | |
1 vezë |
Hapat
1 | Spinaqin e pastrojmë mirë dhe e premë në copa të vogla, qepën poashtu e premë dhe e fërgojmë në tigan me pak vaj. |
2 | Qepës së fërguar ia shtoni salcën, spinaqin, kripën, biberin e zi dhe rreth 5 minuta e vazhdojmë fërgimin. |
3 | Një petë e ndajmë në katër pjesë dhe secilën pjesë e lyejmë me sos dhe përbërësit e brendshëm. |
4 | Petëve të mbushura ia japni formën e gjylit dhe i vendosni tek letra e pjekjës. |
5 | Nëse ju ka mbetura ende sos, i lyeni petët nëse jo atëher me të kuqët e vezës dhe e vëni në furrë për pjekje. |
6 | Ju bëftë mirë! |
Byrek gjyli..
Reviewed by AFL Latest
on
October 28, 2017
Rating:
